Pallontallaajat.net
Valikko

Hola Amigos!

Iltaa Mexicosta! Tai en tiedä onko nyt sopivampaa sanoa Hyvää huomenta sillä Suomessa kello lähestyy aamua mutta, no pysytään tossa hyvässä illassa. En ole ihan vielä sisäistänyt sitä, että aikaero on 7-8h jäljessä Suomen ajasta. Tottunut Aasiassa reissatesani kellon olevan aina eteenpäin. Noh eiköhän tähänkin totu, niin kuin tänään salsakaljan makuun. Voi kyllä luit oikein, salsakalja. Salsakastiketta, suolaa ja lime sekä tummaaolutta samassa tuopissa, näin se mulle tarjoiltiin. Huhu

Mitäs teille kuuluu? Tässä minä nyt istun pienessä hotellihuoneessamme ilmastoinnin puhallellessa etuhiukseni takaraivoon asti. Tavaraa on paljon ehkä liikaakiin näin pieneen huoneeseen. Huoneessa on siis sänky, 1980-luvulta oleva televisio, kaksi yöpöytää ja vessa ja tietenkin noin kaikki romut ja rinkat mitä ollaan mukanamme roudattu.

Tällä hetkellä ollaan matkattu 2 viikkoa Mexicossa, reissua on latinoissa 4kk jäljellä ja tämä on nyt viides kaupunki missä ollaan oltu. Järjestyksessä Cancun – Bacalar – Chetumal – Ciudad del Carmen ja nyt majailemme Chiapaksen osavaltiossa Palenquen kaupungissa. Kaikki edellä mainitut paikat on ollut ihan mielenkiintoisia ja upeita. Tai toki otetaan hieman taaksepäin. Emme ole tulleet reissulla bilettämään tai muutenkaan rietostelemaan, niin Cancun jäi meille vähän vaisuksi. Sehän on ihan aikuisten oikeesti rakennettu aikoinaan tyhjästä vain turisteille ja näinollen paljoakaan se ei meille olisi tarjonnut. Vietimme siellä 2 yötä. Mutta miksi nostin sen silti tähän listaan ja kehuskelin mahtavuudella on, sillä meillä oli aivan uskomattoman mukava Airbnb housti. Nuori sälli, todella mukava ja joka vei meidät myös paikalliseen sunnuntai brunssille. Häneltä saimme hyviä vinkkejä reissulle sekä hän kertoi olevansa aina puhelimen päässä jos tarvitsemme apua. Aika bueno, eiköst vain. Vastalahjaksi lupauduimme majoittamaan hänet vuorostaan jos joskus Suomen saapuu. Tämä kuitenkin mahdollista sillä Ruotsissa on kuulemma käynyt ja Tanskassa asunut. Nyt on helppo lupailla kuuta taivaalta ja sohvapaikkaa vaikka haha ei omisteta kämppää ja sohvakin lojuu varastossa osissa. Mutta ei takerruta siihen, tulevaisuudessa ehkä sohvalle ja kundille löytyy paikka.

Bacalar taas ihastutti kauniilla laguunilla ja ehkä pieneen paikkaan verrattuna parhaimmilla ravintoloilla. Sanotaanko ettei 5 päivän aikana syöty yhtäkään huonoa tai keskiverto ruokaa, vaan kaikki saavat mukisematta kiitettävän arvosanan. Kirkas laguuni taas seitsemällä eri sävyllä säväytti ihan perin pohjaisesti. Kannatan paikkaa jos haluaa vain chillata riippumatossa, lukea hyvää kirjaa ja rakastaa vaaleansinistä vettä.

Ciudad del Carmen oi tämä oikein ihana rantakaupunki. Jälleen kerran päästiin parhaimpien Airbnb houstien majoutukseen ja vietävä, se kyllä veti sanattomaksi. Perheen äiti ja isä kuljettivat meitä autolla edestakaisin minne halusimme, kokkailivat omassa kotonaan alakerrassa herkullisia aamupaloja ja kutsuivat meidät heille syömään. Vietettiin näin “perheenkesken” päivä myös rannalla. Surkuhupaisan teki se, ettei meillä ollut yhteistä kieltä. Onneksi teknologia ja google translate ja näin me hyvin ymmärrettiin toisiamme ja homma pelasi. Täydet pisteet!

Jos joku miinuspiste pitää sanoa, ei tosin ollut kun säästä ja minun kestävyydestäni kiinni, ei paikkaan sidonnainen tosiaankaan. Eilen aamulla oli hieman kylmä ja suihkuun oli päästävä. Suihkusta ei lämmintä vettä, ei tietenkään. Se oli aikamoinen taidonnäyte miten sain itseni pestyä jääkylmän suihkun alla, sydämen pysähtyessä ja silmien pyörähtäessä 360 astetta. Mut voisi heti palkata sirkukseen pelleksi näillä skilsseillä. Onneksi nyt on reissun ensimmäinen lämmin suihku täällä Palenquessa, oi niin nautin. KIITOS HAHA.

Pian kello lähestyy ruoka-aikaa ja lähdemme reissumme tähän mennessä parhaimpaan ravintolaan nauttimaan illallista. Huomenna jatkamme taas matkaa joten palataan taas asiaan, mitä pikemmin sitä parempi!

Hassutellen Tanja

Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus