Pallontallaajat.net
Valikko

Kuplawolkkari & Temazcal

Hei! En tiedä onko elämästä nauttimista se, että kaikki on niin hyvin, että pienetkin asiat tuntuvat todella ärsyttäviltä. No. Mun suurin ongelmani tällähetkellä on pyyhe jonka ostimme pari viikkoa sitten mutta se ei kuivaa. Ei, ei kuivaa. Tulet suihkusta läpimärkänä, kiedot itsesi pehmeään pyyhkeeseen ja toivot olevasi kuiva, valmiina pukemaan vaatteet yllesi. Mutta karu  todellisuudessa iskee, olet yhtä märkä kuin suihkussa tultaessa. On muuten todella ärsyttävää. Melkein yhtä ärsyttävää kun kylmä suihku ja siis jääkylmä suihku jonka koin pari päivää sitten. Huhu

Saavuimme noin viikko sitten kaupunkiin nimeltä Salina Cruz. Tämän kaupungin piti olla vain meille välipysähdyspaikka rannan merkeissä ja levon kannalta. Ehdimme tosin olemaan yhden yön verran Airbnb houstiemme luona, kun he alkoivat pihalla huutelemaan meille. Hämmennys valtasi meidät jälleen kerran, mitä tuo ukko oikeen huutaa meille Espanjaksi. Hyvä kun ymmärtää sanoja sieltä täältä vain vähän. No paikan omista remppasi vanhoja kuplawolkkareita pihallaan ja kyseli jos halusimme lähteä hänen ja vaimonsa kanssa pienelle retkelle. Eli hän pistäisi auton kasaan ja voisimme aamulla sulloutua pieneen kuplaan, neljä ihmistä, tavarat ja kohteena vain äärrettömyys. No tuota miksipä ei?

Seuraavana aamuna pistimme pelit ja pensselit kasaan ja lähdimme autolla kaahaamaan kohti uutta seikkailua. Ajelimme autolla kaksi päivää, kahteen eri ranta kohteeseen. Tälläkään kertaa meitä ei onnistanut yhteinen kieli vaan googlen avulla selvittiin tästäkin parin päivän kestäneestä seikkailusta. Myös automme hajosi kertaalleen mutta onneksi korjaamo oli lähellä ja auto saatiin kuin saatiin taas ajokelpoiseksi. En tiedä miten meitä onkaan lykästänyt näin hyvin paikallisten kanssa ja ollaan saatu kokea vaikka mitä eri perheiden kanssa mutta sen sanon, että missään ei ole niin ystävällisiä ihmisiä kuin Mexicossa. Ainakin kokemani perusteella.

Parin päivän auto suhailun jälkeen jatkoimme matkaa kahden bussilla pieneen vuoristokylään, San jose del pacificoon. En ihan uskonut, että 2500 metrin korkeudessa minulle voisi tulla vaikeuksia hengittää mutta toden totta tuli. Ensimmäinen yö oli jotakin aivan hirvittävää, luulin jatkuvasti hengitykseni loppuvan ja tästä menin pienoiseen paniikkiin. Vaikea hengittää – paniikki – vielä vaikeampi hengittää. On vaikea selittää miltä se tuntuu kun vetää keuhkot täyteen ilmaa mutta henkeä ei kuitenkaan saa. Samanlainen fiilis kuin paniikkikohtauksessa jos joku joskus sellaisen on kokenut. Olin aivan valmis sinä yönä lähtemään aamulla takaisin rannikolle mutta onneksi aamulla herättyäni olo oli aivan eri, sainkin jo henkeä. Paniikki oli myös tipotiessään. Ihanaa!

Täällä pienessä vuoristokylässä koin ehkä elämäni oudoimman keissin. Nimittäin menimme kokeilemaan Mexicolaista vanhan perinteen “shamaani” höyrysaunaan (Temazcal). Sauna oli pieni savimaja, kiukaalla oli kasa erilaisia yrttejä ja alla tulipesä. Meitä ohjeistettiin heittämään kiukaalle viiden minuutin välein mustaa yrttileijua ja löylyä heittäessä koko savimaja peittyi höyryyn, emme siis nähneet toisiamme lähes ollenkaan. Tunnin saunomisen aikana meidän piti myös valella itsemme hunajalla kauttaaltaan. Mökki oli pieni, kostea ja kuuma. Rituaalin lopuksi kömmimme ulos suihkutilaan, istuimme pienille jakkaroille alasti, valelimme itsemme savella ja lopuksi tämä paikan pitäjä pesi meidät. Ämpärillä kaatoi päällemme ensin lämmintä vettä sitten hieman viileämpää ja lopuksi jääkylmää. Siinä meinasi sydän pysähtyä kun saa ämpärillisen kylmää vettä niskaan. Kuivasimme itsemme pyyhkeillä, puimme vaatteet jälleen päälle ja menimme kämpille. Sanotaanko että olin varmaan puoli tuntia täysin hiljaa aivan ihmetyksissäni mitä juuri äsken minulle tapahtui. Se oli jotakin aivan käsittämätöntä ja tätä on vaikea edes selittää kunnolla. Sen voi sanoa, että tulipahan sielu ja ruumis pestyä samalla kertaa. Haha!

Istun nyt viimeistä aamua Mexicossa kirjoittaen tätä sepustusta. Tänään illalla lähdemme suuntaamaan kohti Guatemalaa. Bussimatkaa tosin kestää reilu 12 tuntia ja se ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Kaikesta huolimatta oon pirun innoissani!

 

Hassutellen Tanja

Edellinen viesti

Saatat myös pitää näistä