Pallontallaajat.net
Valikko

Espanjan opiskelua San Pedrossa

Hyvää huomenta tai hyvää iltaa sinne itseasiassa! Istun hostellin vehreällä pihalla ja odotan maha kurnien aamupalaa. Vähän paremmin nukuttu yö on takana. Toissa yönä olin niin vainoharhainen eri ötököistä ja torakoista, että heräsin yöllä 2 tunniksi taskulampulla etsimään niitä huoneesta. Yhtäkään en löytänyt joten ilmeisesti luovutin ja nukahdin takasin. En yleensä ole näin sätky ötököistä mutta nyt oli jotenkin outo fiilis. Ehkä sattuu johtua myös siitä, että täällä on jotakin hyvin viheliäisiä suurennuslasilla etsittäviä pieniä pistäviä herhiläisiä. Olen aivan paukamilla. Sampsalla ei juurikaan näy mitään, itse valitettavasti omistan tosi herkän ihon jossa jokaikinen paukama helahtaa täyteen eloon. Myös joulun alla oleva lude ongelma kotona on jättänyt sellaiset arvet taas, että en kyllä yhtään ihmettele.

Tosiaan Guatemalassa San Pedron kylässä lähdimme opiskelemaan Espanjaa viikoksi. Ja se oli kyllä yksi stressaavimmista viikoista ikinä! 😀 Ensinnäkin en itse omista fluenttia Englanninkielen taitoa. Kyllä englannilla pärjään ja pystyn keskustelemaan mutta se, että opiskelet vierasta kieltä englanniksi tuotti jo hieman pään vaivaa. Nostan toki itselleni hattua sillä pistän yleensä itseni tällaisiin tilanteisiin missä olen tosi kaukana omasta mukavuusalueeltani. Loppu hyvin kaikki hyvin, jälkeenpäin ajateltuna ihan hauska keissi. Kannustan kyllä kaikkia heittäytymään välillä ja menemään tilanteisiin missä ei tunnu ihan niin kotoisalta, loppupeleissä se palkitaan. Itse olen asunut hetken Maltalla ja työskennellyt hotellissa englanniksi sekä asunut Lapissa hoitaen poroja sekä vetänyt ryhmiä englanniksi. Ja tämä kaikki on ollut todella raskasta mutta lopuksi hauskaakin. Yleensä stressin seurauksena mulle iskee huuliherpes ja miten nyt ollakaan myös tälläkin kertaa ja vielä tosi pahana. Kyllä kaikenlaista pieni ihminen joutuu kärsimään 😀

San Pedrossa niinkuin oikeestaan ympäri Guatemalaa on hyvin paljon kielikouluja, että varaa on valita. Meidän kielikoulu maksoi noin 10e päivältä sisältäen 3 tuntia espanjan opiskelua yksityisopettajan kanssa sekä koulupäivän jälkeen erilaista tekemistä mm. kokki koulua, erilaisia luentoja, tanssia jne. Yksityisopettaja on hyvä valinta sillä opiskelutahti määräytyy vain ja ainoastaan oman itsensä mukaan. Jos jotakin asiaa ei ymmärrä on aikaa jankata päähän niin kauan kunnes se uppoaa mieleen. Opiskelimme tosiaan viikon verran mutta meille sanottiin heti alussa, että viikossa ei ehdi paljon oppimaan. Kaksi viikkoa on kuulemma optimaalisempi mutta ei meillä ollut aikaa kahdeksi viikoksi jäädä yhteen paikkaan. Minulle niinkuin Sampsalle viikko oli oikein hyvä ja riittävä sillä siinäkin ajassa sain itseni jo hermoraunioksi. Kävimme perus sanoja ja lauseita läpi. Perus kysymyksiä ja itsensä esittelyä, tien näyttämistä ja kielioppia.

Viikossa kyllä sai ihan tarpeeksi kattavan raportin espanjan kielestä ja siitä on ollut kyllä suuri apu. Ymmärrän huomattavasti enemmän mitä minulle puhutaan kuin aiemmin. Tosin osaaminen puhumisessa tuottaa edelleen hankaluuksia mutta se on nyt ihan ymmärrettävää. Täytyy jatkossa vaan ottaa vihko käteen, lukea muistiinpanoja ja jatkaa näin itsenäisesti opiskelua. Eiköhän se tästä lähde ehkä joskus!

Ei muutaku uusi viikko ja uudet kujeet. Mun elämä on kyllä täynnä kommelluksia, että välillä hirvittää. Kuulemisiin!

Hassutellen Tanja

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus